Demonstratie fermenteren | Hallum
woensdag 13 november 2024 19:30 - 21:00
Locatie Bibliotheek Hallum
Categorie Volwassenen
Tags Natuur
Prijzen
  • Leden gratis
  • Niet-leden gratis
Beschikbaarheid volgeboekt

Inschrijven op de wachtlijst

Download Toevoegen aan agenda
Terug

Demonstratie fermenteren | Hallum

Fermenteren is een aantrekkelijke en smakelijke manier om groenten te conserveren. Zuurkool is bijvoorbeeld gefermenteerde witte kool en veel mensen zijn hier gek op. Door het fermenteren ondergaat het voedsel al een voorvertering. Hierdoor worden vitaminen en mineralen uit je voedsel makkelijker opneembaar voor je lichaam. Zo zijn gefermenteerde producten ook nog heel gezond.

Tijdens de demonstratie vertelt Tine (van Roeach) wat fermenteren precies is. Zij gaat in op welke gefermenteerde producten wij al eten. Dit laatste gebeurt vaak zonder dat we het weten. Wist je bijvoorbeeld dat koffiebonen ook eerst worden gefermenteerd voordat ze worden geroosterd?

Tine gaat dieper in op hoe het fermentatieproces precies verloopt en waar je op moet letten wanneer je het zelf doet. Tijdens de demonstratie maakt ze een kleine hoeveelheid zuurkool om zo te laten zien welke handelingen er bij een fermentatieproces komen kijken.

Voor bezoekers die zelf thuis aan de slag willen, bestaat de mogelijkheid om die avond een reader aan te schaffen met alle informatie die wordt verteld deze avond.

Voor wie
Volwassenen

Aanmelden
Aanmelden kan via onderstaande knop, bij de balie van de bibliotheek of door te bellen met onze klantenservice 088 - 16 56 123.


Deze datum is volgeboekt

Inschrijven op de wachtlijst